fbpx
  • slide

Σύνδεσμοι

Εδώ θα βρείτε ενδιαφέροντα λίνκ και πληροφορίες γύρω από το κλασικό μπαλέτο, τον μοντέρνο χορό και τις υπηρεσίες, τους κρατικούς οργανισμούς και ακαδημίες χορού που δραστηριοποιούνται στον καλλιτεχνικό χώρο:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι ένα ολοκληρωμένο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, από τα ελάχιστα στον κόσμο, αποτελεί πυρήνα πολιτισμού, με βασικούς άξονες προγραμματισμού την τέχνη και την εκπαίδευση. Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα με όλες τις παραστάσεις χορού που διαξάγωνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει σε Έλληνες και ξένους θεατές παραγωγές υψηλής ποιότητας, παρουσιάζοντας όπερες, μπαλέτα, οπερέτες, όπερες για παιδιά και ρεσιτάλ, μεταξύ άλλων. Παραστάσεις δίνονται στο Θέατρο Ολύμπια, που περιλαμβάνει και την Παιδική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Το ρεπερτόριο του μοναδικού εθνικού λυρικού θεάτρου στην Ελλάδα καλύπτει τέσσερις αιώνες λυρικής τέχνης, από έργα του Μοντεβέρντι έως σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Η ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικό Φεστιβάλ» ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την οργάνωση μουσικών, θεατρικών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, την έκδοση και διάθεση εντύπων, βιβλίων και άλλων εκδόσεων, καθώς και οπτικοακουστικών μέσων με θέματα που αφορούν στην προβολή των εκδηλώσεων της.

Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» στα τέλη του 2003, επιθυμώντας να δημιουργήσει έναν φορέα πολιτισμού που θα διαθέτει σύγχρονα μέσα, καινοτόμες ιδέες, αλλά και καλλιτεχνική άποψη αντιπροσωπευτική της σχέσης του ίδιου με την Τέχνη.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης οραματίστηκε έναν ξεχωριστό πολιτιστικό φορέα που θα διαθέσει εαυτόν στη μελέτη, την υποστήριξη και τη διάδοση των παραστατικών τεχνών, ειδικότερα του θεάτρου και του κινηματογράφου -των τεχνών τις οποίες αγάπησε και υπηρέτησε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για περισσότερο από 50 χρόνια.

Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων

Ιδρύθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999 με σκοπό την προαγωγή και διάδοση του χορού και κάθε συναφούς καλλιτεχνικής δραστηριότητας, τη συσπείρωση τωv χορογράφων και τηv ενημέρωση τωv μελών του για κάθε ζήτημα καλλιτεχνικού περιεχομένου. Τα μέλη του είναι το σύνολο σχεδόν των ελλήνων χορογράφων.

Royal Academy of Dance

Η Βασιλική Ακαδημία Χορού (RAD) που εδρεύει στο Λονδίνο και ιδρύθηκε το 1920 είναι ένα διεθνές σώμα χορευτικής παιδείας με σκοπό να ανεβάσει το επίπεδο διδασκαλίας χορού εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα μαθήματα της Ακαδημίας θα είναι ασφαλή για τη σωματικη διάπλαση των μαθητών. Σήμερα, η Ακαδημία είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και εξεταστικό σώμα κλασικού μπαλέτου του κόσμου, και στοχεύει στην ανάπτυξη και προώθηση της γνώσης, κατανόησης και πρακτικής του χορού σε παγκόσμιο επίπεδο.

English National Ballet

Το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας (ΕΝΒ) όπως είναι γνωστό στα εκατομμύρια των θαυμαστών του διεθνώς, είναι ο κυριότερος εκπρόσωπος της περίφημης Αγγλικής Σχολής Μπαλέτου παγκοσμίως και υποστηρίζει ένα ευρύ και σπάνια παρουσιαζόμενο ρεπερτόριο.

Royal Opera House

Η Βασιλική Όπερα με έδρα το Λονδίνο ανήκει αναμφισβήτητα στα γνωστότερους οίκους μουσικής και χορού και φιλοξενεί κάθε χρόνο τα διασημότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής.